Порада батькам до ЗНО

2016-01-21

Порада батькам

ЗНО-2016. Реєстрація осіб для участі в пробному

Зовнішньому незалежному оцінюванні триває

Щоб дізнатися про умови й технології проведення ЗНО-2016, психологічно підготуватися, ознайомитися з різними формами тестових завдань, розрахувати час роботи із тестовими зошитами, визначити власний рівень знань і скорегувати підготовку до ЗНО, візьміть участь у пробному тестуванні.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти буде проводитися:02 квітня 2016 року – з української мови і літератури;

09 квітня 2016 року – з англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, російської мови, фізики, французької мови, хімії.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться тільки для зареєстрованих на нього осіб. Реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні в 2016 році триває з 5 до 30 січня2016року.

Реєстрація на пробне незалежне оцінювання здійснюється тільки в он-лайн режимі на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (вибір регіонального центру залежить від місця проживання учасника). Увага! Миколаївська область належить до Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Особи, які виявили бажання взяти участь у пробному тестуванні, разом із заявою мають подати копію квитанції про сплату вартості послуги з його проведення, що встановлюється згідно з чинним законодавством України.

Це добровільне тестування осіб, які мають намір вступати до ВНЗ України і тому проводиться за кошти фізичних (юридичних) осіб. Не пізніше, ніж через 5 робочих днів після здійснення оплати на інформаційній сторінці учасника статус заяви зміниться на “Оплачена”, що є підтвердженням факту реєстрації. Що стосується вартості пробного тестування, то у 2016 році з одного предмету воно становить 111 гривень. Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування тестування 1(одного) предмету (українська мова і література) безкоштовне, за умови подання листа-клопотання відділу (управління) освіти.

Учасник пробного ЗНО може скласти максимум два пробних теста (українськамова та література та один предмет на вибір). Тестові завдання пробного ЗНО відповідають програмам ЗНО, укладаються Українським центром оцінювання якості освіти і є максимально наближеними до тих, щобудуть надані під час основного ЗНО.

Після виконання тестових робіт усім учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання буде видано тестовий зошит із відповідями на тестові завдання та схемами підрахунку тестових балів.

Результати пробного тестування не використовуються для оцінювання навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти.

Запрошення на пробне тестування, в якому буде вказано інформацію про пункт та час проведення тестування, учасники ПЗНО зможуть роздрукувати з власної персональної сторінки на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Допуск на пункти пробного тестування здійснюватиметься при наявності: квитанції про сплату вартостіпослуг за проведення пробного тестування; запрошення (реєстраційноїкартки); паспорта (або свідоцтва про народження).

Увага! Реєстрація для проходження пробного тестуванняне передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Детальну інформаціющодо порядку реєстрації розміщено на сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якостіо світи, до обслуговування якого належить Миколаївська область.

Пробне ЗНО – ключ до успіху. Шановні випускники, спробуйтесвоїсили.

Кучеренко Н.В., методист РМКза інформацією

Українського ЦОЯО та Херсонського РЦОЯО

Електронна адреса: znokherson@gmail.com

Запитаннястосовнореєстраціїна пробне ЗНО надсилайте на електронну адресу:it.khersontest@gmail.com

АБО телефонуйте (0552) 46-00-62

khersontest.org.ua/

Реєстрація учасників пробного тестування здійснюється на підставі заяв, отриманих від осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному тестуванні. У заяві має бути вказана така інформація про особу: прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, місце проживання, паспортні дані (за наявності), перелік навчальних предметів із зазначенням мови, якою особа бажає виконувати тест.

Чому варто якнайшвидше зареєструватися?

У разі неучасті особи в пробному ЗНО сплачені кошти не повертаються. Ця особа має право отримати комплект(-ти) тестових матеріалів, звернувшись у триденний термін до пункту проведення пробного ЗНО за адресою, вказаною у запрошенні (реєстраційній картці).

Усім охочим спробуватисвоїсилинеобхіднозареєструватися на сайтіЛьвівськогорегіонального центру оцінкиякостіосвіти та здійснити оплату

Пробне зовнішнє оцінювання (ЗНО) 2016 року

Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється регіональними центрами оцінювання якості освіти.

Головна мета проведення пробного тестування – відтворення умов та технології проведення ЗНО для психологічної підготовки майбутніх абітурієнтів до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Оскільки метою пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, воно буде проведено з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО в 2016 році.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться тільки дляз ареєстрованих на нього осіб. Реєстрація на пробне ЗНО 2016 року триватиме з 5 січня до 30 січня 2016 року.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання проводиться на платній основі. Вартість пробного ЗНО визначається Українським центром оцінювання якості освіти.

Реєстрація на пробне незалежне оцінювання здійснюється тільки в он-лайн режимі на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (вибір регіонального центру залежить від місця проживання учасника, посилання на регіональні центри див. нижче).

Графікпроведенняпробноготестування:

  • 2 квітня 2016 року - українськамова і література;
  • 9 квітня 2016 року – історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, російська мова, французька мова.

Учасник пробного ЗНО може скласти максимум два пробних теста (українськамова та література та один предмет на вибір). Запрошення на пробнетестування, в якому буде вказаноінформацію про пункт та час проведеннятестування, учасники ПЗНО зможутьроздрукувати з власноїперсональноїсторінки на сайтівідповідногорегіонального центру оцінюванняякостіосвіти.

Допуск на пунктипробноготестуванняздійснюватиметься при наявності:

ü квитанції про сплатувартостіпослуг за проведення пробного тестування;

ü запрошення (реєстраційноїкартки);

ü паспорта (абосвідоцтва про народження).

Визначеннярезультатівпробноготестування

Після виконання тестових робіт усім учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання буде видано тестовий зошит із відповідями на тестові завдання та схемами підрахунку тестових балів.

Для визначення результату за шкалою 100-200 балів необхідно буде скористатися спеціальним сервісом, розміщеним на інформаційнійсторінці "Особистий кабінет учасника пробного ЗНО" (за наявності такого сервісу на сайті відповідного регіонального центру оцінювання).

Увага!Реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Кiлькiсть переглядiв: 448

Коментарi